U Francuskoj otkriven novi virus

Svetske vesti - Ponedeljak 29.06.2020 - 12:51

Francuski naučnici identifikovali su novi virus koristeći se istom tehnikom kojom je otkriven novi korona virus, ali kažu da nema razloga za zabrinutost da će novootkriveni virus izazvati zdravstvenu krizu sličnu onoj koju je izazvao kovid-19.

Novi virus pripada vrsti koju obično šire komarci FOTO: Flickr Novi virus pripada vrsti koju obično šire komarci FOTO: Flickr
Virus je otkriven u bolnici nedaleko od Pariza, kod 58-ogodišnje žene koja je umrla od encefalitisa i nazvan je "Cristoli virus", po predgrađu Pariza u kojem je identifikovan, prenosi Frans 24.
 
Naučnici kažu da je prerano za izvođenje zaključaka za šta je taj virus odgovoran, jer je preminula žena imala nekoliko bolesti.
 
Oni su istakli da je za sada poznat samo taj jedan slučaj i da će, ako ih ubuduće bude više, moći da se stekne jasnija predstava o tome kakva je klinička slika povezana sa tim virusom.
 
Novi virus pripada vrsti koju obično šire komarci.
 
Osim metode otkrivanja, novi virus ima malo toga zajedničkog sa korona virusom.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: