U Nemačkoj porast obolelih, U Španiji raste broj žrtava; Otpušten bračni par iz Vuhana, prvi oboleli u Italiji

Svetske vesti - Utorak 21.04.2020 - 13:49

U Nemačkoj je za poslednja 24 sata broj obolelih od korona virusa porastao za 1.775, što je neznatan rast zaraženih nakon dva dana pada, saopštio je Institut za zarazne bolesti Robert Koh.

Britanija: Pravi broj preminulih vreći za 40 odsto FOTO: Reuters Britanija: Pravi broj preminulih vreći za 40 odsto FOTO: Reuters
Ukupan broj zaraženih je 143.457, navodi agencija Rojters.
 
U poslednja 24 sata preminule su 194 osobe, tako da je ukupan broj žrtava u Nemačkoj 4.598.
 
U Španiji za 24 časa i dalje raste broj žrtava
 
Prema najnovijim podacima u Španiji je preminulo za poslednja 24 sata 430 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
 
Broj žrtava korona virusa u Španiji i dalje raste, iako broj obolelih opada iz dana u dan. Ukupan broj preminulih je 21.282.
 
Virusom kovid-19 inficirano je za poslednja 24 sata skoro 4. 000 ljudi, ukupno 204. 178. Po broju zaraženih, Španija je odmah iza SAD.
 
Otpušten bračni par iz Vuhana, prvi oboleli u Italiji
 
Bračni par Kineza iz Vuhana, turista starosti 66 i 67 godina, koji su na turističkom putovanju po Italiji prvi oboleli od koronavirusa, juče su otpušteni iz bolnice, nakon što su dva puta testirani i bili negativan rezultat na koronavirus.
 
Nakon akutne faze, oboje su bili u teškom stanju, prošli su dugu fazu oporavka i posttraumatsku terapiju, jer kako kažu lekari, u teškim slučajevima zaraze koronavirusom pacijenti pretrpe i šok.
 
Kinezi su se zahvalili italijanskim vlastima na nezi i pažnji i ovih dana spremaju se kući. Pacijenti su izolovani, i sada se osećaju dobro
 
Oni su hospitalizovani još krajem januara a pošli su iz Vuhana pred samo blokiranje toga grada, boravili su najpre u Milanu, potom u Parmi i najzad stigli u Rim, gde su se smestili u hotelu u centralnom delu grada, odakle su ubrzo smešteni u specijalizovanu bolnicu Spalancania u Rimu.
 
Britanija: Pravi broj preminulih vreći za 40 odsto
 
Pravi broj smrtnih slučajeva u Britaniji od COVID-19 bio je veći za 40 odsto od dnevnih podataka koje je vlada davala do 10. aprila, prema današnjim podacima koji uključuju broj smrtnih slučajeva u zajednicama.
 
Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS) saopštila je da je zabeležila 13.121 smrtni slučaj do 10. aprila u Engleskoj i Velsu, koje obuhvataju većinu britanskog stanovništva, u poređenju sa 9.288 na osnovu podataka koje je pružala vlada o umrlima u bolnici.
 
Prema poslednjim podacima bolnica o preminulima objavljenim juče, širom Britanije preminulo je 16.509 ljudi, preneo je Rojters.
 
Ukoliko su podaci za Veliku Britaniju smanjeni za isti procenat, to bi onda značilo da bi broj smrtnih slučajeva u celoj zemlji mogao da bude iznad 23.000, što bi stavilo Britaniju na drugo mesto u Evropi posle Italije.
 
Podaci ONS uključuju broj preminulih u domovima za stare i bolesne i baziraju se na umrlicama u kojima se navodi da je uzrok smrtni bio COVID-19.
 
Austrija: Broj umrlih porastao na 491, zaraženih na 14.873
 
U Austriji je broj osoba koje su inficirane korona virusom od pojave epidemije porastao na 14.873, a broj umrlih na 491.
 
Dok broj inficiranih ublaženo raste, broj umrlih porastao je za čak 21 u poslednja 24 sata.
 
Prema podacima Ministarstva zdravlja u međuvremenu je već 10.971 osoba izlečena, što je za 3,2 odsto u odnosu na juče.
 
Broj aktivno obolelih pao je za 7,7 odsto na 3.411.
 
Trenutno se 756 pacijenata nalazi u bolnicama, što je smanjenje za šest odsto.
 
Od tog broja 196 je na intenzivnoj nezi, za dva više nego u ponedeljak.
 
Ukupno je širom Austrije sprovedeno 189.018 testiranja.
 
Švajcarska: Broj zaraženih u opadanju
 
U Švajcarskoj je u poslednja 24 sata od korona virusa preminulo još 45 osoba, saopštila je Agencija za javno zdravstvo.
 
Ukupan broj žrtava u Švajcarskoj je 1.187, navodi Rojters.
 
Broj pozitivnih na korona virus povećan je za 119, pa je ukupno zaraženo 28.063 osobe.
 
Broj zaraženih usporava od petka. Krajem marta, kada je epidemija bila na vrhuncu u Švajcarskoj, dnevno je prijavljivano i 1.300 novih slučajeva.
 
Danska: Zabranjeno okupljanje više od 500 osoba do 1. septembra
 
Danska je zabranila sva okupljanja na kojima ima više od 500 osoba do 1. septembra, saopštilo je ministarstvo zdravlja Danske.
 
Ovo saopštenje je u suprotnosti sa pisanjima medija u kojima je navedeno da će danske vlasti dozvoliti sva veća okupljanja od 10. maja, navodi Rojters.
 
Trenutno je na snazi mera kojom je do 10. maja dozvoljeno druženje u javnosti do desetoro ljudi.
 
U Danskoj je korona virusom zaraženo 7.515 osoba, a preminulo je 364 obolelih.
 
Francuska obustavila sve letove izvan šengen zone
 
Francuska je obustavila sve letove izvan šengenske zone, izjavila je danas francuska ministarka za saobraćaj i zaštitu životne sredine, Elizabeth Born, izveštava Rojters.
 
"Nema više međunarodnih letova izvan šengenske zone", rekla je Born za francuski radio RTL.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: