U staklenom sanduku i na crvenom pokrovu: Na društvenim mrežama se pojavila fotografija MRTVOG KIM DžONG UNA! (FOTO)

Svetske vesti - Nedelja 26.04.2020 - 13:31

Jako dugo se spekuliše šta se dešava sa severnokorejskim liderom

Šta se dešava sa Kim Džong Unom? FOTO: EPA-EFE Šta se dešava sa Kim Džong Unom? FOTO: EPA-EFE
Lider Severne Koreje Kim Džong Un poslednji put viđen je na javnom događaju 11. aprila.
 
Svetski mediji, koji se pozivaju na različite izvore, ovih dana bruje o razlozima Kimovog nestanka iz javnosti – teškoj bolesti, smrti posle operacije srca i pokušaju da se sakrije od pandemije virusa korona.
 
Američki tabloid "Njujork post", pozivajući se na jednog od rukovodilaca televizije HKSTV iz Hongkonga, piše da je Kim Džong UN – preminuo. Tu informaciju su navodno dobili od "veoma pouzdanog izvora".
 
"Internešnal biznis tajms" precizira da je potpredsednica HKSTV objavila na kineskoj društvenoj mreži "Veibo" saopštenje o smrti severnokorejskog lidera, gde je prati 15 miliona ljudi.
 
Njeni pratioci ne samo da aktivno dele objavu, nego i fotografiju na kome se navodno Kim Džong Un nalati u staklenom kovčegu.
 
Sa druge strane, japanski list "Šukan Gendai" obaveštava da je seernokorejski lider živ, ali da se nalazi u "vegetativnom stanju" nakon operacije srca. List je objavio i priču kineskog stručnjaka, koji je navodno saznao od severnokorejskih lekara da se Kim Džong Un početkom aprila "uhvatio za grudi i pao".
 
Slika mrtvog Kima?
 
Dok se još uvek ne zna šta se desilo sa liderom Severne Koreje društvenim mrežama počela je da se širi fotografija na kojoj se navodno nalazi mrtav Kim Džong Un, ali za sada nema potvrde da li je slika autentična ili je u pitanju montaža.
 

 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: