Ukrajina: Danas bez koridora, Rusija krši primirje

Svetske vesti - Sreda 13.04.2022 - 11:13

KIJEV - Zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk, saopštila je da danas nije moguće otvoranje nijednog humanitarnog koridora i optužila je „okupacione ruske snage” za kršenje primirja i blokiranje autobusa kojima se evakuišu civili.

FOTO: AP FOTO: AP
Vereščuk je u izjavi na Telegramu navela da će ukrajinske vlasti raditi na ponovnom otvaranju humanitarnih koridora „što je pre moguće”, preneo je Tanjug.
 
Gradonačelnik opkoljenog ukrajinskog lučkog grada Mariupolja Vadim Bojčenko saopštio je danas u TV izjavi da je više od 100.000 ljudi zarobljeno u ovom gradu i da čeka evakuaciju.
 
U međuvremenu, više od 1.000 ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju, tvrdi danas lider Čečenije Ramzan Kadirov.
 
On je naveo da među njima ima stotine ranjenih, prenosi RIA Novosti.
 
Portparol ukrajinskog Ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik izjavio je danas da nema informacije o predaji ukrajinske brigade marinaca u Mariupolju.
 
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da sposobnost Amerikanaca da plate benzin ne bi trebalo da zavisi od toga da li će neki diktator na drugom kraju sveta započeti rat i "počiniti genocid".
 
Bela kuća nije odmah odgovorila na zahtev da prokomentariše ovu izjavu predsednika SAD, prenosi Rojters.
 
Bajden je više puta nazivao ruskog predsednika Vladimira Putina ratnim zločincem, ali do sada nije izjavljivao da je u Ukrajini počinjen genocid, dodaje britanska agencija.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: