Ukrajina na korak od rata, a Putin i Lukašeno posmatraju lansiranje raketa

Svetske vesti - Subota 19.02.2022 - 14:04

Predsednik Rusija Vladimir Putin pokrenuo je ruske vežbe lansiranja balističkih i krstarećih rakete, saopštila je državna novinarska RIA Novosti u subotu, prenosi CNN.

FOTO: AP FOTO: AP

Putin i beloruski lider Aleksandar Lukašenko posmatrali su vežbe iz situacionog centra u Kremlju, javila je RIA pozivajući se na portparola Kremlja Dmitrija Peskova. Svetski mediji prenosi fotografije dvojice lidera na kojima se vidi kako sede za stolom i posmatraju na video bimu šta se dešava na terenu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u petak da će u vežbe biti uključene snage i objekti vazdušno-kosmičkih snaga, Južnog vojnog okruga, strateških raketnih snaga i Severne i Crnomorske flote.

"Vežba snaga strateškog odvraćanja planirala je ranije radi provere spremnnosti organa vojnog komandovanja, lansirnih borbenih posada, posada ratnih brodova i strateških nosača raketa za izvršavanje zadataka, kao i pouzdanosti naoružanja strateškog i nenuklearnog naoružanja", navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi CNN.

Ministarstvo odbrane je saopštilo i da će vežbe uključivati "lansiranje balističkih i krstarećih raketa".

Putin je u petak rekao da je "u toku aktivna faza vojnih vežbi".

"Sutra ćemo čak zajedno učestvovati u jednom ozbiljnijih događaja u ovom kompleksu vojne saradnje", rekao je Putin, govoreći na sastanku sa Lukašenkom u Moskvi.

OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: