Ukrajinski haker optužen za krađu 15 miliona dolara izručen SAD

Svetske vesti - Utorak 04.06.2019 - 11:14

SIJETL - Ukrajinac Andrij Kolpakov, optužen u masovnom hakerskom napadu na restorane, kockarnice i druge firme u 47 država, izručen je SAD kako bi se suočio sa optužbama.

Krao podatke sa kreditnih i debitnih kartica FOTO: Profimedia Krao podatke sa kreditnih i debitnih kartica FOTO: Profimedia
Kolpakov se prvi put pojavio u saveznom sudu u Sijetlu u ponedeljak, pošto je izručen iz Španije. On se nije izjasnio o optužbama za hakovanje, prevaru i krađu identiteta.
 
Njegovo saslušanje zakazano je za 10. jun, prenosi AP.
 
Kolpakov je uhapšen prošle godine zajedno sa još dvojicom muškaraca koji su optuženi da su učestvovali u grupi hakera "FIN7".
 
Vlasti kažu da je grupa ukrala oko 15 miliona podataka sa kreditnih i debitnih kartica. Ciljane kompanije su Čipotl, Arbi i Red Robin.
 
FBI tvrdi da su brojevi ukradenih kartica često prodavani u "podzemlju interneta", a kriminalci su ih zatim koristili nanoseći štetu od nekoliko desetina miliona dolara.
RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: