Ultradesničari jurišali na Porošenka, policija ispalila suzavac

Svetske vesti - Nedelja 10.03.2019 - 01:27

Ukrajinska policija saopštila je da je u sukobu s ultradesničarskim demonstrantima koji su pokušali da ometu predizborni miting predsednika Ukrajine Petra Porošenka povređeno 15 policijaca.

U sukobu povređeno 15 policijaca FOTO: AFP U sukobu povređeno 15 policijaca FOTO: AFP
AP prenosi da se sukob desio u gradu Čerkasi, na oko 150 kilometara jugoistočno od ukrajinske prestonice Kijeva.
 
Navodi se da je više desetina članova stranke Nacionalni korpus pokušalo da uleti na binu na kojoj je Porošenko držao govor u okviru kampanje za predsedničke izbore zakazane za 31. mart, a pokušali su i da blokiraju kolonu vozila u kojoj je on bio.
 
Policija je objavila da je demonstrante ispaljen suzavac.
 
AP navodi da su ranije danas policajci takođe povređeni u Kijevu u sukobu s ultradesničarskim demonstrantima ispred zgrade predsedničke administracije gde je organizovan protest više stotina ljudi koji su tražili hapšenje glavnih vinovnika navodnog korupcijskog skandala u ukrajinskoj vojsci u koji je umešan fabrika koju drži Porošenko.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: