UN: Sve više informacija o „masovnim grobnicama“ u Mariupolju

Svetske vesti - Petak 25.03.2022 - 14:21

Šefica tima UN za ljudska prava u Ukrajini Matilda Bogner je rekla danas da posmatrači dobijaju sve više informacija o masovnim grobnicama u Mariupolju, gradu pod opsadom, uključujući jednu u kojoj se ispostavilo da ima čak 200 tela.

Mariupolj iz vazduha FOTO: EPA-EFE Mariupolj iz vazduha FOTO: EPA-EFE
„Dobijamo sve više informacija o tamošnjim masovnim grobnicama“, rekla je Bogner novinarima putem video-linka iz Ukrajine i dodala da deo dokaza potiče od satelitskih snimaka.
 
Rojters je izvestio da je Bogner rekla da broj stradalih civila u Ukrajini premašuje 1.035, te da tim UN sprovodi istragu u vezi sa, kako se navodi, „nasumičnim napadima“ koje izvode obe strane u konfliktu.
 
Tokom njenog uključenja putem video-linka UN su takođe dobile informaciju o navodima da Rusi napadaju civile koji pokušavaju da se evakuišu svojim automobilima, kao i o dokumentovanim slučajevima nestanaka ukrajinskih zvaničnika, pri čemu se za pojedine ispostavilo da su uzeti kao taoci.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: