Upozorenje Bajdenu: Može doći do SVETSKOG RATA

Svetske vesti - Sreda 18.11.2020 - 11:35

Vašington -- Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer upozorio budućeg predsednika SAD Džoa Bajdena da bi trebalo brzo da počne obnavljanje komunikacije sa Kinom.

"Amerika i Kina sada sve više naginju konfrontaciji" FOTO: AP
U suprotnom, Bajdenova administracija rizikuje da kriza preraste u vojni sukob.
 
"Ako ne bude neke osnove za neku zajedničku akciju, svet će zapasti u katastrofu uporedivu sa Prvim svetskim ratom", rekao je Kisindžer tokom uvodne sesije Blumbergovog foruma o novoj ekonomiji.
 
"Amerika i Kina sada sve više naginju konfrontaciji i svoju diplomatiju provode na konfrontacijski način. Postoji opasnost da će se dogoditi neka kriza koja će iz retorike preći u stvarni vojni sukob", rekao je Kisindžer.
 
Američko-kineski odnosi su na najnižem nivou u poslednjih nekoliko decenija, a nakon izbijanja pandemije korona virusa, koja je počela u kineskom gradu Vuhan, predsednik SAD Donald Tramp optužio je Kinu za širenje virusa.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: