Upucana novinarka u Crnoj Gori

Svetske vesti - Sreda 09.05.2018 - 06:56

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je u utorak uveče vatrenim oružjem ispred svog stana u Podgorici, potvrđeno je Insajderu.

Olivera Lakić pogođena u desnu potkolenicu FOTO: V. Belojević/vijesti.me Olivera Lakić pogođena u desnu potkolenicu FOTO: V. Belojević/vijesti.me
Lakić je pogođena u nogu i zadobila je prostrelnu ranu desne potkolenice. Njen život nije u opasnosti. Kako pišu mediji, i policija i hitna pomoć su na licu mesta.
 
Kako prenose Vijesti, prema dostupnim informacijama, jedan muškarac je prišao Oliveri Lakić kada je prilazila ulazu zgrade u kojoj živi i pucao joj u nogu, a viđena su još dva muškarca kako beže.
 
Lakić se nalazi u Kliničkom centru Crne Gore, ispred kojeg se okupio veliki broj kolega iz svih redakcija, prenose crnogorski mediji.
 
V.D. direktora Uprave policije Vesko Damjanović, koji je došao lice mesta izjavio je da osuđuje napad na novinarku i saopštio da je interes policije da rasvetli svako krivično delo. Kako tvrdi da policija u posljednje vreme nije imala operativnih saznanja da je novinarki "Vijesti" ugrožena bezbednost.
 
"Istraga je u toku, kreće se od svih saznanja, tako da će biti uzeti u obzir i tekstovi koje je Lakić pisala", rekao je Damjanović i ponovio da će policija preduzeti sve da rasvetli slučaj.
 
"Preduzećemo sve što je u našoj meri, već smo u kontaktu i sa Agencijom za nacionalnu bezbednost. Pozivam i sve građane, ukoliko su nešto primijetili da to prijave policiji", rekao je Damjanović.
 
Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić napadnuta je i pre šest godina, takođe ispred svog stana, a zbog toga je osuđen Ivan Bušković. Sud je Buškovića osudio za "nasilničko, bezobzirno ponašanje" i napad na novinarku, koja je lakše povređena. 
 
Predstavnici Vijesti tvrdili su nakon izricanja presude da tužilaštvo i policija nisu otkrili nalogodavce. Olivera Lakić je osim toga dobijala i pretnje, a dve godine i sedam meseci je imala policijsko obezbeđenje, koje je sama otkazala. 
Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: