Više od 3.300 uhapšenih na protestima u 110 gradova Rusije

Svetske vesti - Nedelja 24.01.2021 - 13:14

Protesti zbog hapšenja opozicionara Alekseja Navaljnog održani su u 110 gradova Rusije, a do sada je uhapšeno najviše učesnika, 3.320, navode ruski mediji.

FOTO: Reuters FOTO: Reuters
Sajt Newsru.com navodi spisak uhapšenih osoba, kao i gradove u kojima su protesti održani u subotu – od krajnje zapadnog Kalinjingrada do krajnje istočnog Vladivostoka, pri tom je u nekim gradovima temperatura dostizala i minus 50 stepeni.
 
Prema podacima nevladine organizacije „OVD-INFO“ najviše je uhapšeno u Moskvi i Sankt Peterburgu – 1.320, odnosno 490 osoba.
 
Akcije protesta održane su i u Berlinu, Minhenu, Pragu, Krakovu, Helsinkiju, Hagu, Beču, nizu gradova u SAD, Tel-Avivu Londonu, Tokiju, kao i u Podgorici i Herceg Novom.
 
Uhapšeno je i na desetine novinara, iako su imali novinarske oznake, navodi Newsru.
 
Interfaks je javio da su protiv troje učesnika protesta u Moskvi podignute kivične prijave zbog primene nasilja prema policiji.
 
Vlasti su saopštile da je povredjeno 39 pripadnika policije.
 
U subotu uveče saradnik Navaljnog, Leonid Volkov je saopštio da će protesti biti nastavljeni i sledećeg vikenda.
 
Ruska policija nije objavila broj uhapšenih.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: