Zabrana okupljanja, policijski čas, obavezne maske: Crna Gora uvodi NOVE MERE za pojedine opštine zbog širenja virusa

Svetske vesti - Petak 26.06.2020 - 14:11

Zbog sprečavanja širenja korona virusa, Nacionalno kooordinaciono telo je donelo nove privremne mere i za Opštinu Bijelo Polje, gde je na snazi zabrana okupljanja.

Zabranjeno je kretanje i zadržavanja više od dve osobe na otvorenom FOTO. Depositphotos Zabranjeno je kretanje i zadržavanja više od dve osobe na otvorenom FOTO. Depositphotos
Kako je preneo podgorički portal CdM, NKT je odlučilo da ta privremena mera za Bijelo Polje važi od danas.
 
Zabranjena su okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mestima (javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije).
 
- Verske zajednice su obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i da verske obrede u verskim objektima obavljaju isključivo bez prisustva građana - navode u NKT-u.
 
Zabranjen je prevoz u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica u isto vreme, osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke.
 
Zabranjeno je kretanje i zadržavanja više od dve osobe na otvorenom javnom mestu, osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i osoba koje obavljaju redovne radne zadatke. Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i otvorenom javnom mestu.
 
Zabranjena su okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva i prekida se vaspitno-obrazovni rad u ustanovama koje obavljaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje.
 
U Crnoj Gori je, prema najnovijim podacima, trenutno aktivno 100 slučajeva korona virusa, a u Bijelom Polju 10.
 
Danas stupa na snagu I odluka NKT za Rožaje, gde je stanovništvu te opštine zabranjeno da napuštaju stanove od od 18:00 uve do 05:00 sati ujutru narednog dana. Rad ugostiteljskih objekata u toj opštini dozvoljen je do 17:00 sati.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: