Zaev pozvao građane da glasaju za promenu imena Makedonije

Svetske vesti - Ponedeljak 17.09.2018 - 08:03

Premijer Makedonije Zoran Zaev upozorio je na skupu u centru Skoplja da se ne sme propustiti istorijska šansa za evropsku budućnost Makedonije koju nudi predstojeći referendum i pozvao je građane da izađu i zaokruže „za“.

Zoran Zaev FOTO: cdm.me Zoran Zaev FOTO: cdm.me
Sanjali smo 27 godina i danas se nalazimo pred ostvarenjem sna da obezbedimo evropsku budućnost naše dece i genereracije posle nas. Pozivam vas da 30. septembra zgrabimo tu šansu i da budemo ponosni građani evropske Makedonije, rekao je Zaev, prenosi Slobodna Evropa.
 
Skupu u Skoplju pristvovalo je više hiljada građana iz cele Makedonije, a organizovala ge je referendumska kolicija za prihvatanje dogovora sa Grčkom „Izađi ZA evropsku Makedoniju“, okupljena oko vladajuće koalicije SDSM i DUI.
 
Učesnici iz unutrašnjosti su u Skoplje stigli sa više od 100 autobusa.
 
U isto vreme opozicioni VMRO DPMNE u Štipu je organizovao protest protiv dogovora sa Grčkom o imenu, koji je postigla vlada Zorana Zaeva. 
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: