Zapalio se respirator, poginulo pet bolesnika u Sankt Peterburgu (VIDEO)

Svetske vesti - Utorak 12.05.2020 - 13:15

U infektivnoj klinici Svetog Georgija u Sankt Peterburgu u utorak ujutru je živote izgubilo pet bolesnika koji su se lečili od virusa korona

Evakuisano je 150 bolesnika FOTO: AP Evakuisano je 150 bolesnika FOTO: AP
U infektivnoj klinici Svetog Georgija u Sankt Peterburgu u utorak ujutru je živote izgubilo pet bolesnika koji su se lečili od korona virusa. Na odelenju gde su bili pacienti sa respiratorima na licu dogodio se požar. Oko 6,30 ujutro zapalio se jedan od respiratora. Četiri bolesnika je umrlo zbog gušenja od gasa a jedan nije mogao da diše bez respiratora.
 
Zahvaljujući tome što su vatrogasci stigli za desetak minuta posle poziva vatra je brzo ugašena. U gašenju je učestvovalo 75 vatrogasaca. Evakuisano je 150 bolesnika koji su prebačeni u druge bolnice.
 
Prema prvim informacijama, do požara je došlo zbog pregrevanja respiratora, tj. aparata za veštačku ventilaciju pluća.
 
Sredinom marta bolnica Svetog Georgija bila je u potpunosti preuređena za prijem obolelih od korona virusa.
 
U ponedeljak je izbio još jedan požar, u stacionaru za nemoćne stare ljude u Podmoskovlju u gradu Krasnogorsku. Poginulo je devet bolesnika a još devet je povređeno.
 
Devetog maja je bio požar u jednoj moskovskoj bolnici, gde se leče oboleli od korona virusa.Poginula je jedna starija žena. Evakuisano je bilo 200 bolesnika.
 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: