Zelenski: Rusija nema pravo da ucenjuje nuklearnim oružjem

Svetske vesti - Sreda 27.04.2022 - 12:44

KIJEV - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Rusija nema pravo da pretvara nuklearnu energiju u oružje i da "ucenjuje svet upotrebom nuklearnog oružja".

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Zelenski je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa direktorom međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Rafaelom Grosijem u Kijevu ukazao da je juče, na 36 godišnjicu katastrofe u Černobilju, svet ponovo samo na korak od katastrofe jer je, kako je naveo, za ruske snage ta nuklearka "samo još jedna borbena zona u kojoj ne brinu o nuklearnoj bezbednosti".
 
On je optužio ruske snage da ne obraćaju pažnju na nuklearnu opasnost, kao i za pljačku i nanošenje štete na nekoliko područja postrojenja, uključujući centar za kontrolu sistema i laboratoriju, prenosi CNN.
 
Smatra da ta nemarnost upozorava na opasnost da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje.
 
Grosi je rekao da će IAEA nastaviti da radi na obnovi kapaciteta i infrastrukture koja je oštećena proteklih nedelja.
 
"Uprkos svim poteškoćama, važno je da gledamo u budućnost, u trenutak kada će Ukrajina ponovo dobiti mir i bezbednost koje svi njeni građani zaslužuju", zaključio je Grosi.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: