Žestok protest u Jerevanu zbog primirja u Nagorno-Karabahu

Svetske vesti - Utorak 10.11.2020 - 14:02

JEREVAN - Građani Jerevana su tokom protesta u ponedeljak uveče protiv odluke o okončanju rata u Nagorno-Karabahu probili kordon snaga bezbednosti i upali zgradu jermenske vlade. Kako javlja TASS, „agresivni demonstranti” razbili su vrata kabineta.

Predsednik Jermenije najavljuje kažnjavanje demonstranata FOTO: AP Predsednik Jermenije najavljuje kažnjavanje demonstranata FOTO: AP
Premijer Jermenije Nikol Pašinijan prethodno je saopštio da je potpisao deklaraciju s liderima Rusije i Azerbejžana Vladimirom Putinom i Ilhamom Alijevim da se danas okonča rat oko Nagorno-Karabaha. Jermenija i Azerbejdžan se sukobljavaju oko Nagorno-Karabaha, planinske oblasti u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom, prenosi Tanjug.
 
Predsednik Jermenije najavljuje kažnjavanje demonstranata
 
Svi pokretači protesta u Jerevanu biće strogo kažnjeni, rekao je jermenski premijer Nikol Pašinjan na Fejsbuku.
 
„Neki od izazivača demonstracija su bili u Karabahu, ali iz nekog razloga su napustili svoje pozicije i pobegli odande. Većina tih što beži su sada ovde. Mogu da im poručim da će svi pokretači demonstracija biti najstrože kažnjeni”, rekao je Pašinjan, a preneo TASS.
 
Demonstranti su povredili predsednika skupštine Jermenije Ararata Mirzojana u centru Jerevana, potvrdio je Pašinjan na Fejsbuku.
 
„Neke bitange su prebile Mirzojana. Morao je na operaciju, ali njegov život nije ugrožen”, dodao je Pašinjan, prenosi Tanjug.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: