Žestoki udari na 40 gradova u Donbasu, ruska vojska zauzela Liman

Svetske vesti - Četvrtak 26.05.2022 - 12:00

Rat u Ukrajini ušao je u 92. dan. Volodimir Zelenski želi da razgovara direktno sa Putinom – bez posrednika. Ruske snage ušle su u Lisičansk, na ulazu u Severodonjeck, kaže čečenski lider Kadirov. Moskva najavila otvaranje humanitarnih koridora za strane brodove. Žestoke borbe vode se u Donbasu. Ruska vojska zauzela Liman.

Reuters/Stringer Reuters/Stringer
Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da su ruske snage ušle u Lisičansk i da su na ulazu u Severodonjeck, u Luganskoj oblasti, na istoku Ukrajine.
 
Gubernator Severodonjecka tvrdi da ruske trupe raketama gađaju objekte u kojima se kriju civili. Ima mrtvih i ranjenih, a Ukrajinci pružaju otpor. 
 
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da otvara dva pomorska humanitarna koridora za izlazak stranih brodova iz luka na Crnom i Azovskom moru.
 
Predsednik Zelenski poručuje da će povlačenje Rusa na granice pre rata – biti prvi korak i uslov za nastavak direktnih pregovora sa Putinom.
 
Rat u Ukrajini počeo je 24. februara. Moskva tvrdi da je cilj akcije sprečavanje genocida u Donbasu, "demilitarizacija" i "denacifikacija" Ukrajine. 
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: