"Žuti prsluci" stigli i do Tel Aviva, građani protiv politike Netanjahua

Svetske vesti - Subota 15.12.2018 - 12:10

Izraelska policija uhapsila je 10 učesnika protesta zbog povećanja cena, a kako prenosi "Džerusalem post", to je prvi protest u toj zemlji inspirisan demonstracijama "žutih prsluka" u Francuskoj i drugim evropskim gradovima.

Protest zbog povećanja cena struje, vode, prehrambenih proizvoda Protest zbog povećanja cena struje, vode, prehrambenih proizvoda
Organizatori protesta pozvali su javnost da se masovno odazove protestima zbog povećanja cena struje, vode, prehrambenih proizvoda, kao i da se suprotstave politici monopola.
 
Izraelska policija ranije je upozorila demonstrante da neće tolerisati nerede ili nasilje, a uhapsila je 10 osoba zbog, kako je navela, izuzetno neprihvatljivog ponašanja, napada na policijske službenike i odbijanja da slušaju policijske naredbe.
 
Učesnici protesta izneli su svoje zahteve za hitnu akciju Vlade i smanjenje cene gasa 60 do 70 odsto, implementaciju preporuka za reformu prehrambene industrije i sprovodenje reformi za povećanje konkurencije u svim oblastima tržišta.
 
U nadi da će postići uspeh sličan onom u Francuskoj da mobilišu mase kao što se desilo 2011. godine u socijalnim protestima, oko 600 demonstranata u žutim prslucima je blokiralo jednu raskrsnicu i nekoliko puteva, optužujuci premijera Benjamina Netanjahua da potkrada narod.
Radio 021, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: