Zvaničnik SZO: Izlazak SAD iz SZO je nezamisliv

Svetske vesti - Ponedeljak 25.05.2020 - 13:46

Izlazak Sjedinjenih Američkih Država iz Svetske zdravstvene organizacije je nezamisliv, izjavio je pomoćnik generalnog direktora za opšti menadžment SZO Stjuart Simenson, ističući da su SAD i SZO "povezane od samog početka".

“SZO je imala koristi od ogromne velikodušnosti naroda SAD “SZO je imala koristi od ogromne velikodušnosti naroda SAD"
“SAD su, bar od 1902. lider globalnog javnog zdravlja, i ne mogu da zamislim okruženje u kojem SAD neće biti u SZO i doprinositi SZO kao što to čine danas”, rekao je Simenson za Si-En-En.
 
On je naglasio da su SAD i druge članice osnovale SZO.
 
“SZO je imala koristi od ogromne velikodušnosti naroda SAD i skoro neprocenjive tehničke podrške”, naglasio je Simenson.
 
Simenson je intervju dao skoro nedelju dana nakon što je predsednik Donald Tramp uputio pismo SZO, u kojem preti da će trajno obustaviti finansiranje te organizacije i povući SAD iz nje ukoliko se ona ne obaveže na to da će se “suštinski poboljšati u narednih 30 dana”, podseća Politiko.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: