Astronaut se sa Svemirske stanice priključio nastupu Kraftverka (VIDEO)

Zabava - Nedelja 22.07.2018 - 11:50

Ljubitelji muzike grupe Kraftverk navikli su na melodije koje zvuče kao da nisu s ovog sveta, ali su nemački pioniri elektronske muzike na koncertu u Štutgartu otišli "svemirski" korak dalje.

Gerste odsvirao duet sa Kraftverk u pesmi Spacelab FOTO: YouTube Gerste odsvirao duet sa Kraftverk u pesmi Spacelab FOTO: YouTube
AP prenosi da je Evropska svemirska agencija (ESA) danas na internetu postavila video snimak na kojem se vidi kako nemački astronaut Aleksander Gerst "upada" na koncert Kraftverka nastupom koji je izveo na Međunarodnoj svemirskoj stanici.
 
Gerste je koristeći tablet kompjuter sa virtulenim sintisajzerom, odsvirao duet sa Kraftverk u pesmi iz 1978. "Svemirska laboratorija" ("Spacelab"), uz glasne povike odobravanja iz publike.
 
AP podseća da Gerst ipak nije prvi "svemirski" muzičar pošto je kanadski astronaut Kris Hedfild 2013. snimio kaver verziju "Svemirske odiseje" Dejvida Bouvija i svirao u duetu sa bendom Bernejkid lejdiz dok je orbitirao 400 kilometara iznad Zemlje.
 
 

Radio 021, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: