Bijonse osvojila 28. "Gremi" sa himnom "Black Parade" i ispisala deo istorije

Zabava - Ponedeljak 15.03.2021 - 11:23

Na muzičkom spektaklu „Gramy Awards“, 63. po redu, koji se tradicionalno održava u Kongresnom centru u Los Anđelesu, koji je održan bez publike, prve nagrade su osvojili Bijonse, Bili Ajliš i Kanje Vest. Dobitnike nagrada na ovom muzičkom spektaklu bira 11.000 članova Akademije.

Bijonse je imala devet nominacija FOTO: Getty Images Bijonse je imala devet nominacija FOTO: Getty Images
Ceremoniju dodele nagrada je vodio humorista Trevor Noa, iz "The Daily Show",a muzičkom događaju su prisustvovali umetnici i muzičari koji su nastupali na pet obvojenih bina, kao i mali broj zvanica. Deo programa je snimljen ranije, a deo je emitovan uživo sa odvojenih bina.
 
Na 63. godišnjoj ceremoniji dodele "Gremija", Bijonse je imala devet nominacija, najviše od svih umetnika u 2021. godini, ušla je u istoriju takmičenja sa svojom 28. pobedom "Black Parade".
 
To je himna o građanskim pravima Crna parada (Black Parade), koja je objavljena u jeku protesta (Black Lives Matter) prošle godine, pošto je policajac ubio Afroamerikanca Džordža Flojda, što je izazvalo masovne proteste u mnogim gradovima SAD i sveta.
 
Kanje Vest je dobio nagradu za svoj gospel album „Jesus is King," a Bijonse za video „Brown Skin Girl", u kome se pojavljuje sa svojom devetogodššnjom ćerkom.
 
Bili Ajliš, osvojila je nagradu za svoju temu iz najnovijeg filma iz sage o Džejmsu Bondu „No Time to Die."Takođe je nominovana i za svoju baladu „Everything I Wanted".
 
Kao i kod ostalih dodela nagrada održanih tokom pandemije, ni ove godine nije bilo publike uživo osim, za određeni broj izvođača i nominovanih.
 
Među izvođačima su se našli Bed Bani, Tejlor Svift, Dua Lipa, Kardi Bi i Megan d Stalion.
 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: