Bitlsi posle POLA VEKA oborili sopstveni rekord

Zabava - Subota 05.10.2019 - 12:39

Legendarni liverpulski bend uspela je da obori vlastiti rekord i da se sa albumom „Abbey Road“ nađe na vrhu top liste 50 godina od izlaska originalnog izdanja.

„Abbey Road“ je i najprodavaniji vinil ove nedelje FOTO. Getty Images „Abbey Road“ je i najprodavaniji vinil ove nedelje FOTO. Getty Images
Posebno, jubilarno izdanje jedanaestog albuma Bitlsa, „Abbey Road“, na kome su se našli i neki do sada neobjavljeni materijali, sa hitovima poput „Come Together, „Oh! Darling i Here Comes The Sun“, objavljen je u septembru, tačno na pedesetu godišnjicu izlaska.
 
Ovaj album se 31. januara 1970. godine našao na prvom mestu top liste, što znači da se posle 49 godina i 252 dana ponovo našao na istoj poziciji i tako oborio prethodni rekord koji je držao njihov album „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“.
 
Kritika je „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ dugo vremena smatrala za najbolji album „Bitlsa“, a ponovno je objavljen u junu 2017. godine, tako da se na prvo mesto na top listama vratio posle 49 godina i 125 dana. Tako su „Bitlsi“ sada uspeli da obore sopstveni rekord za više od 100 dana.
 
Ovaj uspeh iznenadio je sera Pola Makartnija, iako on i dalje smatra da to jeste „prokleto dobar album“.
 
Ujedno, „Abbey Road“ je i najprodavaniji vinil ove nedelje, sa nešto manje od 9.000 prodatih primeraka.
 
Tačno pre 50 godina snimljena je i kultna fotografija na kojoj Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star prelaze preko pešačkog prelaza u istoimenoj ulici ispred studija u kome su snimali svoj 11. album.
 
Iako su početne reakcije kritike bila pomešane, danas se smatra da je „Abbey Road“ veliki komercijalni i muzički trijumf „Bitlsa“, koji je na simboličan način zaokružio epohu ove grupe, nekoliko meseci pre njenog zvaničnog raspada.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: