Boca viskija od skoro dva miliona dolara našla kupca

Zabava - Subota 26.10.2019 - 13:15

Boca viskija "Makalan fine and rare old 60" prodata je na aukciji za 1,9 miliona dolara. To alkoholno piće proizvedeno 1926. godine je najskuplja boca pića prodata na aukciji.

Proizveden 1926. godine, a pretočen u flašu 60 godina kasnije FOTO: Pixabay Proizveden 1926. godine, a pretočen u flašu 60 godina kasnije FOTO: Pixabay
Drugi put je boca ,,Makalan" viskija dostigla rekordnu cenu na aukciji. Prošle godine, boca izašla iz te destilerije prodata je za 1,2 miliona dolara u aukcijskoj kući „Kristi“ u Londonu.
 
Proizveden 1926. godine, a pretočen u flašu 60 godina kasnije, boca „makalana“ sa rednim brojem 263, jedna je od 14 flaša kojima je data oznaka "fine and rare".
 
„Napon u sobi za aukciju si mogao da osetiš“, rekao je specijalista za pića aukcijske kuće „Sotbi“.
 
Prema njegovim rečima, prodaja „makalan“ viskija bio je jedan od „najuzbudljivijih momenata u istoriji prodaje viskija“.
 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: