Čuvena Kobejnova gitara sa MTV Unplugged koncerta Nirvane na aukciji

Zabava - Utorak 12.05.2020 - 14:21

Akustična gitara Kurta Kobejna, koju je svirao na koncertu iz serije "MTV Unplugged", samo pet meseci pre smrti, biće ponuđena u junu na aukciji po početnoj ceni od milion dolara.

Početna cena je milion dolara FOTO: MTV Početna cena je milion dolara FOTO: MTV
Aukcijska kuća Julien's Auctions je saopštila da gitara Martin D-18E koju je Kobejn svirao na tom snimanju uživo ide na prodaju.
 
Nirvana je snimila akustični koncert za potrebe MTV-ja u decembru 1993.
 
"Gitara ima mesto u istoriji kao instrument koji je svirao jedan od najuticajnijih rok muzičara na jednom od najboljih i najnezaboravnijih nastupa uživo", rekao je direktor aukcijske kuće Daren Džulijen.
 
Album "MTV Unplugged in New York", na kome je najpopularnija interpretacija bila Nirvanina obrada Bouvijeve "The Man Who Sold the World", objavljen je nakon Kobejnove smrti. Dospeo je na prvo mesto američke top liste i osvojio je nagradu Gremi.
 
Svetski rekord za gitaru na aukciji postavljen je u julu prošle godine kad je crni Fender Stratocaster Dejvida Gilmora iz Pink Flojda prodat za 3,9 miliona dolara. 
 

N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: