Da li je razvod teži što je imovina vrednija?

Zabava - Petak 29.03.2024 - 09:27

Ovih dana su razvodi poznatih ličnosti u žiži interesovanja, a posebno se dovodi u pitanje podela velike imovine.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock
Poznati nažalost nisu pošteđeni od strane javnosti i često ne uspevaju da svoju intimu zadrže za sebe.
 
"Slavne ličnosti su pod budnim okom javnosti i sve što se njima dešava prate mediji. Svi sebi dajemo za pravo da komentarišemo njihove živote, razvode i podele imovine. To je kontradiktorno sa onim što kaže porodični zakon, jer su porodični sporovi takvi da je iz spora isključena javnost", objašnjava Jelena Pavićević, savetnica za razvode.
 
Ona ističe da se problemi oko podele velike imovine mogu rešiti tako što će se pre stupanja napraviti predbračni ugovori.
 
"Vrlo često se zaključuju predbračni ugovori, tu tekovinu smo uzeli iz američkog prava. Tako je smisleno korišćeno u izvornom obliku kada su partneri daleko stariji od svojih partnerki, kada postoje raniji brakovi i kada postoji veliki stečen pre braka.
Kada mladi ulaze u brak, najčešće je to iz ljubavi, što nije slučaj kod velike razlike u godinama", objašnjava savetnica za razvode.
 
Ona ističe da predbračni ugovor ne značu da ne postoji poverenje i ljubavi između partnera.
 
b92.net/Prva Tv

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: