Dejvid Bouvi – prugasti kombinezon i jaka šminka – nova voštana figura u „Madam Tiso“ muzeju

Zabava - Petak 15.04.2022 - 12:07

U Muzeju voštanih figura "Madam Tiso" u Londonu nedavno je predstavljena nova statua Dejvida Bouvija, legendarnog pevača, muzičara i kompozitora. To je druga figura sa njegovim likom u tom muzeju, prva potiče iz 1983. godine.

FOTO: AP FOTO: AP
Atraktivnu zonu muzičkih festivala u tom muzeju sada krasi i statua Dejvida Bouvija kao Zigija Stardasta, njegovog alter ega, svemirske rok zvezde. Svoju prvu figuru u Muzeju "Madam Tiso" dobio je 1983.godine. Prema Bouvijevom oficijelnom internet sajtu figura je zasnovana na fotografiji koju je napravio Masajoši Sukita u Njujorku u februaru 1973.godine.
 
„Da bismo proslavili zonu muzičkih festivala u Muzeju, otkrivamo potpuno novu figuru velike zvezde, Dejvida Bouvija, u trenutku kada obeležavamo 75 godina od njegovog rođenja. Dejvid Bouvi kao Zigi Stardast prevazilazi sve generacije i različite muzičke žanrove, a mi smo ponosni što smo imali mali udeo u čuvanju njegovog jedinstvenog nasleđa živim i za potomke", rekao je Tim Voters, generalni direktor Muzeja Madam Tiso.
 
„Tesno smo sarađivali sa njegovom fondacijom da bismo kreirali baš ovakvu figuru, od odela do različitih boja. Bilo je potrebno 8 do 9 meseci da se ona napravi od prvih nacrta pa do detalja, kao što su boja kose i kože, i kako da sve to spojimo na najbolji mogući način", istakao je Tim Voters, generalni direktor Muzeja Madam Tiso.
 
Nova figura u tom muzeju nalazi se u zoni muzičkih festivala, uz Bouvija tu su i replike Arijane Grande, Rijane, Majli Sajrus, Džastina Bibera, Lejdi Gage,Bijons, Ejmi Vajnhaus, Eda Širana i Džimija Hendriksa. Bouvj je preminuo od posledica raka pre šest godina.
 

OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: