Dizni u ogromnim gubicima zbog korone: Otpušta radnike

Zabava - Četvrtak 26.11.2020 - 13:16

Kompanija Dizni, najavila je otpuštanje 32.000 radnika, što je za četiri hiljade više nego ranije najavljivalo, zbog pandemije koronavirusa koja je potpuno uništila i opustošila njihove zabavne parkove.

Svi parkovi zatvoreni od marta do maja ove godine FOTO: Getty Images Svi parkovi zatvoreni od marta do maja ove godine FOTO: Getty Images
Kompanija je najavila da su prva otpuštanja krenula još od oktobra meseca ove godine. Zbog koronavirusa, gotovo svi Diznilend parkovi su zatvoreni, a mnogobrojne premijere filmova su morale da budu odloženem, navodi “CNN“.
 
Svih dvanaest parkova širom Severne Amerike, Azije i Evrope, bili su zatvoreni od marta do maja ove godine. Tokom leta su otvorena samo dva parka – i to onaj u Floridi i Šangaju, dok je park u Kaliforniji zatvoren sve do kraja 2020. godine.
 
Park u Parizu je morao da bude zatvoren krajem prošlog meseca, zbog novih mera za suzbijanje koronavirusa.
 
Kompanija je navela da se ove godine našla u minusu od 2,8 milijardi dolara, što je ogromna razlika u odnosu na 2019. godinu, kada je njihov profit od zabavnih parkova bio 10,4 milijarde dolara.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: