Dodeljena prva diploma za završene master studije o nindžama

Zabava - Petak 26.06.2020 - 14:24

Jedan univerzitet u Japanu nedavno je dodelio prvu diplomu za studije o nindžama.

Katedra za nindže postoji  od 2017. godine FOTO: Free Images Katedra za nindže postoji od 2017. godine FOTO: Free Images
Genići Micuhaši (45) pohađao je dvogodišnje master studije na fakultetu u prefekturi Mije, na ostrvu Honšu koje je kolevka nindža, plaćenika i špijuna feudalnog Japana, obučenih za borilačke veštine.
 
Pored studija istorije, Micuhaši je morao da savlada i praktični deo gradiva.
 
"Saznao sam da su nindže radile seoske poslove danju, a da su se u borilačkim veštinama obučavali uveče", rekao je za Frans pres student koji je prihvatio taj način života istovremeno odlazeći na fakultet, gde je učio istoriju.
 
Micuhaši, koji se ranije bavio hotelijerstvom, vežba kung fu i podučava nindža tehnike. Njegov profesor istorije Juđi Jamada je rekao da nije očekivao da će Micuhaši da studira s toliko entuzijazma.
 
Katedra univerziteta Mije na kojoj se izučavaju nindže, postoji tek od 2017. godine.
 
"Svake godine primimo tri studenta. Imamo puno zainteresovanih iz inostranstva, ali želim da budem jasan: reč je o učenju o nindžama, a ne o učenju o tome kako se postaje nindža", rekao je profesor.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: