Doktor za sve: Hju Lori danas slavi rođendan

Zabava - Petak 11.06.2021 - 14:35

Glumac Hju Lori danas puni 62 godine, a njegov savršeni američki akcenat na prvu loptu može da zavara. On je rođeni Britanac, i to multitalentovan - glumi, peva, svira nekoliko instrumenata, vesla.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Klasično školovanje ga nikada nije posebno zanimalo, upisao je privatnu školu u Oksfordu, nakon čega je diplomirao socijalnu antropologiju.
 
Ipak, muzika je njegova prva ljubav, koju tokom čitavog života nije napustio.
 
Zna da svira klavir, gitaru, bubnjeve, saksofon i hamoniku, a izdao je i dva muzička albuma.
 
Naime, dok je boravio u Americi, izučavao je bluz muziku i snimio album "Let them talk", koji su mnogi ljudi slušali samo zbog toga što su znali da je u pitanju "Dr Haus".
 
Zatim je usledio i drugi album "Didn’t it rain", koji je Hju Lori 2014. godine promovisao i u Srbiji.
 

 
Ni za vreme najvećeg glumačkog uspeha Hju u slobodno vreme nije mirovao, igrao je razne sportove. Inače, kao školarac se bavio veslanjem, poput oca koji je, po zanimanju lekar, osvojio zlatnu medalju na Londonskoj olimpijadi 1948. godine za veslanje, u disciplini dvojac bez kormilara.
 
Glumački dvojac, sa druge strane, Lori je činio sa Stivenom Frajem, koga je upoznao na koledžu preko svoje tadašnje devojke Eme Tompson. Njih dvojica su se pridružili čuvenom Rouanu Etkinsonu u kultnoj seriji "Crna Guja", a popularna je bila i njihova televizijska emisija sa skečevima "A Bit of Fry & Laurie".
 

 
Ipak, Hju Lori je, i pored bogate filmske i televitijske karijere, postao svetski poznat zbog uloge u seriji "Doktor Haus", za koju je dobio nagradu Zlatni globus, 2006. i 2007. godine.
 
On je 2004. godine ušao u lik Gregorija Hausa, ekscentričnog medicinskog genija koji vodi tim dijagnostičara izmišljene bolnice u Nju Džersiju, i čini se - nikada nije izašao iz tog lika.
 
Ipak, to je samo viđenje fanova, jer Lori tvrdi da nema ništa zajedničko sa čuvenim doktorom. Poslednja epizoda serije emitovana je 21. maja 2012.
 

 
Kada se radi o filmskim ostvarenjima, osim što smo Lorija gledali u "Mejbi bejbi", "Razum i osećanja", "Devojka iz Rija", pojavio se i u jednoj epizodi serije "Prijatelji".
 
Takođe, Lori je pozajmljivao glas likovima iz crtanih filmovima "101 dalmatinac" i "Stjuart Litl".
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: