Džoker najprofitabilniji film svih vremena zasnovan na stripu

Zabava - Utorak 12.11.2019 - 12:39

Džoker je postao najprofitabilniji film svih vremena utemeljen na stripu, a dosad je globalno zaradio više od 950 miliona dolara.

Zaradio više od 950 miliona dolara FOTO: Promo Zaradio više od 950 miliona dolara FOTO: Promo
Govori o tome na je koji način Artur Flek, kojeg glumi Hoakin Feniks postao Džoker, Betmanov protivnik i jedan od najpoznatijih negativaca iz stripova. Filmski poznavaoci spominju i moguću nominaciju za Oskara sleduće godine, piše BBC.
 
Film je dosad zaradio 15 puta više od svote novca uložene u njegovo snimanje, piše Forbs. Redatelj Tod Filips režirao ga je s budžetom od 62,5 miliona, što je samo delić novca uloženog u brojne druge filmske adaptacije stripova.
 
"Avengers: Endgame" (Osvetnici: Kraj igre), film koji je dosad globalno zabeležio najveću zaradu, inkasirao je oko 2,8 milijardi dolara, ali s budžetom od 356 miliona dolara.
 
"Mislim da film sam po sebi predstavlja intelektualni film utemeljen na stripu i ljudi to jednostavno kupuju", rekla je filmska novinarka Helen O'Hara za Radio 1 Newsbeat. "Ljubitelji stripa ga gledaju jer je utemeljen na stripu, ali plasira se dobro i među onima koji ne vole takve adaptacije."
 
Uspeh Džokera znači da je profitabilniji od filma Venom Tima Hardija, koji je zaradio 854 miliona dolara, s početnim budžetom od 90 miliona, kao i filma "Deadpon" Rajana Rejnolda, koji je zaradio 783 miliona dolara, a u njega je uloženo 58 miliona.
 
Kotira se bolje i od starijih filmova, poput Betmana, Nindža kornjača i Maske, najprofitabilnijih filmskih adaptacija stripova.
 
Ovakav je uspeh Džoker postigao premda nije prikazan u Kini, zemlji s najbrojnijom populacijom i u konačnici će zarada možda biti i veća.
 
Kineski filmski cenzori vrlo su strogi pa zabranjuju prikazivanje filmova s previše scena seksa i nasilja. O'Hara vjeruje da bi uspeh filma u Kini u konačnici zaradi mogao da doda još pola milijarde dolara.
 
Ne treba zaboraviti ni to da je Džoker dobio niz loših kritika zbog prikazivanja problema koji se odnose na mentalno zdravlje, kao i scena nasilja.
 
Uprkos tome film su na internet stranici Rottentomatoes.com jako dobro ocenili i kritičari i obožavatelji, a postoje naznake da bi u dogledno vreme mogao dobiti nastavak.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: