Džon Batiste i "Silk Sonik" odneli najviše Gremi nagrada

Zabava - Ponedeljak 04.04.2022 - 14:18

Posle tromesečnog odlaganja, 64. dodela Gremi nagrada održana je prvi put van Los Anđelesa, u MGM Grand garden areni u Las Vegasu. Trevor Noa, koji je bio domaćin ceremonije 2021, vratio se kao domaćin i ove godine.

Džon Batiste FOTO: EPA-EFE Džon Batiste FOTO: EPA-EFE
Džon Batiste je ušao u noć sa 11 nominacija, najviše od svih umetnika ove godine, a četiri Gremi nagrade je osvojio i pre početka televizijskog prenosa, a na kraju je odneo i prestižnu nagradu za album godine.
 
Džastin Biber, Doža Ket i H.E.R. su imali po osam nominacija, a na kraju je samo H.E.R. osvojio nagradu za najbolju tradicionalnu RnB izvedbu.
 
Olivija Rodrigo je osvojila nagrade za najboljeg novog izvođača i najbolju pop solo izvedbu, a „Silk Sonik“ je odneo kući sve četiri nagrade za koje su bili nominovani – ploča godine, pesma godine Leave The Door Open, najbolji RnB izvođač i najbolja RnB pesma.
 
Kanje Vest i Džej Zi su osvojili priznanje za najbolju rep pesmu za numeru Jail.
 
Tokom najveće muzičke večeri, Džon Ledžend i Akademija su odvojili vreme da odaju počast žrtvama trenutnog rata u Ukrajini. Vlasnik 12 Gremija, izveo je pesmu Free u pratnji tri ukrajinske umetnice, Suzane Iglidan koja je svirala na banduri, tradicionalnom ukrajinskom muzičkom instrumentu, Mike Njutn i Ljube Jakimčuk.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: