Facebook izbrisao 29 miliona objava

Zabava - Četvrtak 17.05.2018 - 10:27

Koje promovišu govor mržnje, rasizam i nasilje

Facebook razvija alate za veštačku inteligenciju FOTO: AFP Facebook razvija alate za veštačku inteligenciju FOTO: AFP
Facebook je objavio da je izbrisao ili izdao upozorenja za oko 29 miliona postova objavljenih tokom prva tri meseca ove godine, a koji su promovisali govor mržnje, nasilje, terorizam i rasizam.
 
Ovo je prvi put da je ova kompanija objavila brojke i iznela detalje o primeni svojih pravila.
 
Takođe, Facebook razvija alate za veštačku inteligenciju kako bi se na taj način poboljšao rad 15.000 “ljudskih” moderatora.
 
Brojke ukazuju i na to da su Facebook korisnici iskusili i grafičko nasilje i da je taj broj od januara do marta povećan u odnosu na prethodna tri meseca. Tako je od januara do marta ove godine 3,4 miliona korisnika promovisalo grafičko nasilje, a od oktobra do decembra prošle godine taj broj je bilo o 1.2 miliona korisnika.
 
Brojke su porasle i kada je reč o promociji terorizma.
 
Iz kompanije Facebook su objasnili kako još nisu u potpunosti razvili način na osnovu koga će moći da prepoznaju govor mržnje i terorističku propagandu.
Domino magazin, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //