Fejsbuk: Naša mreža može negativno da utiče na ljude

Zabava - Subota 16.12.2017 - 11:41

U određenim slučajevima, korišćenje „Fejsbuka“ može da ima negativan uticaj na raspoloženje ljudi, a korisnici koji više vremena provode na ovoj društvenoj mreži imaju problema sa psihičkim zdravljem, zaključak je direktora za istraživanja u „Fejsbuku“, Dejvida Finsberga i naučnice Mojre Burk.

Fejsbuk sve više na meti kritika FOTO: Flickr Fejsbuk sve više na meti kritika FOTO: Flickr

„Istraživači veruju da čitanje o drugim ljudima može da dovede do negativnog društvenog poređenja“, smatraju istraživači Fejsbuka.

Što se tiče pozitivnih uticaja, smatraju da je jako bitno kako se koriste društvene mreže, što dalje utiče na zdravlje i ponašanje osobe.

Fejsbuk se trenutno nalazi u nezgodnoj situaciji i na meti kritika, jer su na modelu reklamiranja prilagođenom onima koji provode najviše vremena na ovoj društvenoj mreži, zaradili 28 milijardi dolara.

„Ljudi koji provode mnogo vremena upijajući informacije, čitajući, ne uspostavljajući kontakt sa drugim ljudima pričaju da se nakon toga osećaju loše“, zaključak je istraživača Fejsbuka.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: