Foo Fighters otkazali turneju nakon smrti bubnjara Tejlora Hokinsa

Zabava - Sreda 30.03.2022 - 11:44

Članovi rok grupe Foo Fighters objavili su da otkazuju sve zakazane koncerte zbog iznenadne smrti njihovog bubnjara Tejlora Hokinsa.

FOTO: Reuters FOTO: Reuters
Hokins, 50-godišnji bubnjar Gremijima nagrađene američke rok grupe, umro je tokom vikenda u hotelu u Bogoti neposredno pre nego što je bend trebalo da nastupi na festivalu „Estereo Picnic“ u predgrađu glavnog grada Kolumbije.
 
U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, Foo Fighters pišu da „otkazuju sve zakazane datume turneje zbog iznenadnog gubitka našeg brata Tejlora Hokinsa“, i dodaju da im je zbog toga žao i da sa svojim obožavaocima „dele razočaranje, jer se neće videti kako je planirano.“
 
“Umesto toga, iskoristimo ovo vreme za tugovanje, isceljenje rana, zbližavanje sa svojim najmilijima i cenimo svu muziku i uspomene koje smo zajedno stvorili", stoji u objavi grupe.
 
Još uvek nije poznato da li će neki od članova Foo Fightersa prisustvovati dodeli Gremi nagrada u nedelju, na kojoj je trebalo da nastupe.
 
Bend je nominovan za Gremi u tri kategorije - za najbolji rok album, najbolju rok izvedbu i najbolju rok pesmu.
 
Bubnjar slavne američke grupe pronađen je mrtav u petak, u svojoj 50. godini, u hotelskoj sobi u Bogoti, gde je bend trebalo da nastupi iste večeri.
 
Preliminarnom toksikološkom analizom u Hokinsovom organizmu otkriveno je deset supstanci, uključujući opijate, antidepresive, anksiolitike i marihuanu, objavili su kolumbijski istražitelji, ali nisu precizirali da li je njihova mešavina uzrok njegove smrti.
 
Hokins je u prošlosti imao problema s zavisnošću o drogama i pre 20 godina je jedva preživio predoziranje.
 
Grupu Foo Fighters osnovao je 1994. Dave Grol, bubnjar Nirvane. Bend je objavio 10 studijskih albuma s brojnim hit singlovima poput "Everlong", "Times Like These" i "Learn To Fly."
 
Osvojili su 12 Gremija i prošle godine su primljeni u Kuću slavnih rokenrola.
 
Hokins je bio njihov član od 1997, a pre toga je svirao s Alanis Moriset.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: