Frontmen legendarnog benda boluje od neizlečive bolesti: "Dani su mi odbrojani"

Zabava - Petak 15.05.2020 - 12:21

Frontmen britanskog rok benda "Jethro Tulla" Ian Anderson (73) otkrio je da pati od "neizlečive bolesti pluća" i da su mu "dani odbrojani".

Ian u avgustu puni 73 godine FOTO: Getty Images Ian u avgustu puni 73 godine FOTO: Getty Images
On je to rekao u razgovoru s Danom Raterom za šou "The Big Interview" na AXS TV-u, a kasnije je izdao i zvanično saopštenje, prenosi portal ultimateclassicrock.com.
 
Rater je Andersona pitao koliko je teško pevati i svirati flautu na bini, na šta je on odgovorio:
 
"Reći ću vam nešto što nisam rekao nikome u javnosti - patim od neizlečive bolesti pluća koja mi je dijagnostifikovana pre nekoliko godina. Borim se. Imam periode kad dobijem upalu koja se pretvori u jak bronhitis i nekada mi je veoma teško da izađem na binu i sviram. Proteklih 18 meseci sam na lekovima i nije bilo pogoršanja bolesti. Ok sam kada sam u okruženju u kojem vazduh nije zagađen, ali dani su mi odbrojani".
 
"Još nisam u stadijumu u kojem mi bolest utiče na svakodnevni život - još mogu da trčim za autobusom", naveo je te dodao da će se boriti do kraja.
 
Naveo je i da se bolest naziva KOPD (hronična opstruktivna bolest pluća). Međutim, posle ove emisije Anderson se obratio javnosti u saopštenju u kojem je pojasnio da kada je rekao da su mu dani odbrojani nije mislio život, već na pevačke dane.
 
"Ipak u avgustu punim 73 godine, ali i dalje bi trebalo da budem dobro, ako me u tome ne spreči kovid-19", naveo je on u saopštenju.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: