Glumcu preti 5 godina zatvora: "Uzajamni flert, ništa više"

Zabava - Utorak 08.01.2019 - 14:52

Američki glumac Kevin Spejsi izjasnio se danas pred okružnim sudom u Nantaketu, u državi Masačusets, da nije kriv za seksualno uznemiravanje 18-godišnjeg mladića 2016. godine.

Optužen za seksualno uznemiravanje mladića FOTO: Getty Images Optužen za seksualno uznemiravanje mladića FOTO: Getty Images
To je Spejsijevo prvo pojavljivanje pred sudom od kada su se pojavile optužbe krajem 2017. godine za brojna navodna seksualna uznemiravanja dečaka, prenosi AP. Sudija Tomas Baret naredio je Spejsiju da se drži podalje od momka i njegove porodice, zbog čega neće morati da se pojavi na narednom saslušanju zakazanom za 4. mart, ali će morati da bude telefonski dostupan. 
 
Istovremeno, sudija je naredio mladiću koji je optužio Spejsija i njegovoj tadašnjoj devojci da sačuvaju tekstualne poruke i druge podatke na mobilnim telefonima zabeležene tog dana kada je došlo do navodnog seksualnog uznemiravanja, kao i podatke zabeležene šest meseci nakon incidenta. 
 
Spejsi, obučen u sivo odelo, mornarički prsluk i sa kravatom sa tufnama, nije govorio tokom saslušanja, a nakon izlaska iz sudnice i on i advokat su odbili da daju izjave.
 
Kako piše u sudskom transkriptu, Spejsijevi advokati su optužbe nazvali lažnim i rekli da nema svedoka koji bi potvrdili da je došlo do seksualnog uznemiravanja. Kako su naveli, momak je lagao za godine, prihvatio je piće od Spejsija i izašao je sa njim iz bara kako bi popušili cigaru, nakon čega mu je dao svoj broj telefona, što se može opisati, kako su naveli, kao "uzajamni flert, ništa više". 
 
Ako ga sud proglasi krivim, Spejsi bi mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu do pet godina. Američki glumac je jedan od desetine muškaraca u filmskoj industriji koji su optuženi za seksualno napastvovanje u okviru pokreta "Ja takođe" ( #MeToo).
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: