I Guča otkazana zbog korone

Zabava - Sreda 08.07.2020 - 12:43

Šezdeseti Sabor trubača, koji je trebalo da bude održan od 6. do 9. avgusta je otkazan zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji.

“Festival trube 2020. uopšte neće biti održan “Festival trube 2020. uopšte neće biti održan" FOTO: Promo
U skladu sa odlukama i merama koje je donela Vlada Republike Srbije i proglašenja vanredne situacije u više od 20 gradova i opština zbog epidemije izazavane koronavirusom otkazan je i ovogodišnji Sabor trubača u Guči, potvrdio je za info-lider, predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.
 
“Festival trube 2020. uopšte neće biti održan, imajući u vidu situaciju u našoj zemlji i regionu. Ne želimo da ugrožavamo ničije zdravlje i okupljamo veliki broj ljudi na jednom mestu”, kazao je on i dodao da se Sabor pomera za 2021. godinu.
 
Inače, Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačvski sabor. Jedan je od najvechih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umetničkih dogadjaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara. Dragačevski Sabor trubač u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina National Geographic među 10 najbitnijih dogadjaja u svetu.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: