Iron Maiden tuži igru Ion Maiden

Zabava - Petak 31.05.2019 - 14:31

Poznati britanski hevi metal bend Iron Maiden (ili da budemo precizniji, holding kompanija u vlasništvu benda), podnela je tužbu protiv kompanije 3D Realms, koja se odnosi na retro FPS pucačinu Ion Maiden

Maideni potražuju dva miliona dolara za odštetu FOTO: Promo Maideni potražuju dva miliona dolara za odštetu FOTO: Promo
U tužbi se navodi da su logo igre kao i kompletan marketing, napravljeni tako da zbune korisnike, kako bi oni pomislili da je igra na neki način povezana sa Iron Maiden-om.
 
3D Realms je najpoznatiji po klasičnoj „pucačini“, Duke Nukem 3D, a Ion Maiden je napravljena na istom engine-u iz 1995 godine.
 
Inače, tužba je podneta 28. maja u Centralnom distriktu kalifonijiskog suda i uključuje neovlašćenu upotrebu identičnih imitacija Iron Maiden trademark kreatura, za koje tužilac tvrdi da može da stvori zabunu kod korisnika. Korisnici koji igraju ovu igru, mogu da pomisle da je ona napravljena u saradnji sa poznatim bendom, što nije tačno. Dalje u tužbi se navodi da u igri postoji mnogo situacija koje mogu da prouzrokuju konfuziju.
 
Iron Maiden potražuje dva miliona dolara za odštetu, a zahteva i da se sajt igre (ionmaiden.com) ugasi ili prebaci u njihovo vlasništvo, piše PC Press.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: