Istorijski jubilarni Egzit kao svetlo na kraju tunela – srpski festival u svetskim medijima

Zabava - Subota 20.06.2020 - 12:20

Svetski mediji i ove nedelje pišu o „Egzit“ festivalu, čije su ovogodišnje izdanje ocenili kao „istorijsko“.

Održavanje Egzita važno zanaš ovdašnji turizam FOTO: Promo Održavanje Egzita važno zanaš ovdašnji turizam FOTO: Promo
Ugledni britanski listovi Gardijan i Telegraf, prestižni muzički magazini NME i Polstar, kao i desetine drugih medija u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i drugim zemljama sveta, preneli su spisak izvođača za naš najveći festival koji će biti održan u novom terminu od 13. do 16. avgusta. 
 
Gardijan je i ranije podsećao da je Srbija uspela da prevaziđe zdravstvenu krizu bez većih posledica, dok je američki Polstar pisao o manifestacijama u jugoistočnoj Evropi kao faktoru oporavka celokupne svetske muzičke industrije.
 
Brojni regionalni mediji poput Jutarnjeg lista preneli su mišljenja tamošnjih eksperata, koji su potez srpske Vlade ocenili kao „jako pametan“, pogotovo imajući u vidu da će mladi biti prvi koji će putovati nakon pandemije, i da će zemlje, koje to prve prepoznaju oporaviti turizam pre drugih.
 
Ovaj trend potvrđuje i niz ponovo zakazanih manifestacija u zemljama okruženja.
 
I drugi strani mediji održavanje Egzit festivala smatraju ključnim za oporavak ove, ali i niza drugih industrija, a odluku Vlade Srbije ocenjuju kao dobru za oporavak sopstvenog turizma po uzoru na Grčku, Španiju i niz drugih zemalja koje su preduzele mere da sačuvaju ovu granu privrede čiji su važan deo i velike manifestacije poput Egzita, Guče, Bir Festa, Nišvila i niza drugih.
 
Restartovanje 
I Svetska zdravstvena organizacija nedavno je izdala preporuke za povratak masovnih okupljanja, podsetivši da manifestacije značajno utiču na mentalno i fizičko zdravlje, ali i obezbeđuju prihode velikom broju ljudi, kao i mestima u kojima se održavaju.
 
Objava prvih izvođača za „restartovano“ izdanje Egzita već danima izaziva oduševljenje publike i medija, jer se radi o najvećim zvezdama u svojim muzičkim žanrovima.
 
To potvrđuje i naslov Najveći lajnap leta kojim vest otvara IQ, jedan od najvažnijih svetskih portala muzičke industrije.
 
Vest o izvođačima koji u avgustu stižu na Petrovaradinsku tvrđavu zauzela je naslovnu poziciju pre dva dana i na sajtu časopisa NME, koji podseća da će Egzit biti među retkim muzičkim događajima ovog leta, a možda i jedini u kategoriji najvećih festivala. 
 
Važnost održavanja prepoznao je i ugledni svetski portal Cultur istakavši da organizatori rade bez prestanka kako bi stvorili poseban događaj za svoj 20. rođendan.
 
Ovu vest ispratili su i britanski DJ Mag i Mix Mag, modni magazin Elle, nemački Faze Magazine i Juice, italijanski Metropolitan i Lost In Groove, najveći grčki portal News, mnogi drugi.
 
Objava novog programa Egzita bila je istaknuta na naslovnom stranicama najvažnijih medija koji danas prate najpopulaniju elektronsku muziku, kao što su YourEDM, EDM.com i We Rave You, koji zajedno imaju preko pet miliona pratilaca na društvenim mrežama.
 
I australijski OzClubbers podsetio je na reči Marije Mej, agentkinje jedne od najvećih svetskih muzičkih zvezda, Dejvida Gete, koja je Egzit nazvala „svetlom na kraju tunela“.
 
Tihana Putin, iz Turističke organizacije Novog Sada kaže za Tanjug da je održavanje Egzita važno za ovdašnji turizam.
 
Za razvoj lokalne turističke privrede, koja je pokretač ostalih privrednih aktivnosti, važno je održavanje festivala kao što je Egzit. Svakako će biti dobro da hoteli budu što bolje popunjeni u letnjem periodu“, dodaje Putin.
 

Tanjug

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: