Jay-Z postao prvi milijarder u svetu hip-hopa

Zabava - Utorak 04.06.2019 - 11:27

On je takođe i peta osoba tamne puti koja je postala milijarder

Obogatio se od investicija, a ne od muzike FOTO: Pitchfork Obogatio se od investicija, a ne od muzike FOTO: Pitchfork
Jay-Z, rođen kao Shawn Carter, došao je iz skromnih početaka. Odrastao je u Bruklinovim ozloglašenim stambenim blokovima, a dinar za hleb je zarađivao podavajući drogu. Par decenija kasnije, postao je prvi reper milijarder u svetu.
 
Prema podacima Forbes magazina, imperija ovog repera iznosi milijardu američkih dolara, zahvaljujući pametnim investicijama, koje obuhvataju alkoholna pića, umetnost, nekretnine i akcije u velikim kompanijama.
 
Neka od njegovih najvrednijih poseda uključuju i vlasništvo od 310 miliona dolara nad šampanjcem Armand de Brignac, udeo od 100 miliona dolara u konjaku D’Usse i investiciju od 70 miliona dolara u Uber.
 
On se takođe može pohvaliti impresivnim muzičkim katalogom od 75 miliona doalra, 75 miliona dolara od izdavačke kompanije Roc Nation i naravno 100 miliona dolara od vlasništva nad servisom za strimovanja Tidal.
 
Reper i njegova supruga Beyonce takođe poseduju penthaus u prestižnom kvartu Tribeka u Njujorku, kao i palate u Istočnom Hamptonu, Njujorku i Los Anđelesovoj glamuroznoj četvrti Bel Air. Ove nepokretnosti dodaju još oko 50 miliona dolara njegovoj neto vrednosti.
 
On je takođe i peta osoba tamne puti koja je postala milijarder. Na ovoj listi su se pre njega našli Robert f. Smith, Oprah Winfrey, Michael Jordan i David Steward.
Tračara, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: