Još jedan istorijski rekord „Rolingstonsa“ – imaju najprodavaniji album u šest decenija zaredom

Zabava - Subota 12.09.2020 - 12:47

Čuveni „Rolingstonsi“ su ponovo u petak izbili na čelo liste najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji, čime su ušli u istoriju kao prvi bend koji je u šest različitih decenija imao najprodavaniji album.

Neumorni skoro punih šest decenija FOTO: AP Neumorni skoro punih šest decenija FOTO: AP
Poslednji album „Rolingstonsa“, remasterizovana verzija, takođe najprodavanijeg albuma iz 1973. godine, Goats Head Soup, kako je objavila kompanija „Ofišal čart“, u petak je izbio na prvo mesto u Velikoj Britaniji.
 
Bend koji do danas redovno nastupa još od 1962. godine, a čiji članovi, poput Mika Džegera i gitariste Kita Ričardsa, imaju preko 70 godina, sada ima 13 albima koji su bili najprodavaniji u Velikoj Britaniji, kao i Elvis Prisli i Robi Vilijams.
 
Više imaju samo „Bitlsi“, i to 15 albuma, ali „Stonsi“ su uspeli da u svih šest decenija postojanja obore ovaj rekord, navodi „Ofišal čart“ kompanija.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: