Kada je umro glavni glumac ove serije, naše novine objavile su mu čitulju

Zabava - Subota 12.01.2019 - 13:48

Pune dve decenije prošlo je od kada je emitovana prva epizoda sada već kultne serije "Sopranovi". Proglašena je jednom od najboljih ikada snimljenih, a emitovana je osam godina, tačnije od 1999. do 2007. godine.

Džejms Gandalfini kao Toni Soprano FOTO: Printscreen Džejms Gandalfini kao Toni Soprano FOTO: Printscreen
Glavnu ulogu mafijaškog bosa Tonija Soprana igrao je Džejms Gandalfini, kojeg je ova uloga i proslavila, a prva epizoda emitovana je upravo na današnji dan. Koliko je serija bila popularna u Srbiji govori i podatak da kada je Gandolfini umro, u našim novinama je objavljena čitulja, odnosno poslednji pozdrav holivudskom glumcu. 
 
"Džejms Gandofini, Toni Soprano, poslednji pozdrav prijatelju i poštovanje za životni put koji je maestralno prikazao u životu i na sceni. 
 
Drago Radan s porodicom i Dimitrije Mitar Trkulja". 
 
Kreator serije Dejvid Čejs nedavno je povodom godišnjice početka snimanja ove serije otkrio koliko je bilo teško snimiti ovu seriju. 
 
"To je 'Kum'. Šta će nam to, to je već viđeno", rekao je Dejvid Čejs, prenosi Roling stoun. 
 
Ipak, sada 20 godina kasnije, prenosi BBC, nemoguće je a da se ne uvidi koliko je uticaj ova serija imala na televiziju svuda u svetu. Iako je serija "Igra prestola" počela da pobija rekorde koje su nametnuli "Sopranovi", ipak će serija o mafijaškoj porodici ostati zapamćena kao ona koja je počela sa većim ulaganjima u TV serije i njenu neverovatnu popularnost širom sveta.
 
Naime, svaka drama koja je nastala posle "Sopranovih" imala je svoj pečat: zapleti su postajali sve mračniji, heroji su postal antiheroji, a ulozi su bivali sve veći. 
 
Čak su i komedije usvojile neka od obeležja ovakvih serija - glavne likove sa brojnim manama, pa čak i potpuno uvrnuti likovi. 
 
Neverovatni uticaj "Sopranovih" počeo je sa neverovatnom glumom Gandalfinija kaoTonija Soprana i Edi Falko, koja je tumačila njegovu suprugu Karmelu. 
 
Sopranovi su obeležili jednu televizijsku eru, a ovo je serija, kako navodi BBC, koja se pojavila u pravo vreme na pravom mestu. 
 
Kada je prva epizoda emitovana izgledala je kao nešto što se nikada do tada nije moglo videti na televiziji. 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: