Kajli Minog prva žena čiji su albumi na vrhu liste već petu deceniju

Zabava - Subota 21.11.2020 - 00:52

Pevačica Kajli Minog postala je prva žena čiji su albumi pet uzastopnih decenija bili na „broju 1“ britanske top liste.

Album „Disko“ je dostigao prvo mesto prošle sedmice FOTO: Getty Images Album „Disko“ je dostigao prvo mesto prošle sedmice FOTO: Getty Images
Njen 15. studijski album „Disko“ dostigao je prvo mesto prošle sedmice. 
 
Ovaj album je samo u prvoj nedelji prodat u 55.000 primeraka što je najveći broj prodatih albuma u jednoj nedelji ove godine.
 
Kajli Minog je tako nastavila niz započet još 1988. godine debi albumom „Kylie“. 
 
Njeni albumi bili su na prvim mestima top liste šest puta – „Enjoy Yourself“ (1989), „Fever“ (2001), „Aphrodite“ (2010) i „Golden“ (2018), kao i njene kompilacije najvećih hitova iz 1992. i 2019. godine.
 

 
Istovremeno, prošle nedelje je pevačica Širli Besi postala prva žena čiji su albumi u „top 40“ već sedam decenija zaredom, nakon što je uspeh postigao njen novi album „Owe It All to You“ koji je prošle nedelje bio na petoj poziciji liste.
 
Njena istorija na top listama počela je još 1957. godine, a prvi njen album u top 40 našao se 1961. godine. 
 
Ona je u 83. godini života prošle sedmice postala jedan od najstarijih izvođača čiji su albumi dostigli u prvih pet mesta na listi.
 

 
Pre dve nedelje, osamdesetogodišnji Klif Ričard postao je prvi izvođač čiji su albumi u prvih pet tokom poslednjih osam decenija, što je postigao novim albumom „Music … The Air That I Breathe“.
 

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: