Kako je Nikol Kidman „oduvala“ Lejdi Gagu i Kristen Stjuart

Zabava - Ponedeljak 10.01.2022 - 14:25

U Sjedinjenim Američkim Državama održana je dodela filmskih i TV nagrada Zlatni globusi, 79. put, ali prvi put bez poznatih ličnosti kao prezentera i bez televizijskog prenosa. Iznenađenja, međutim, nisu izostala. Kritički prihvaćena uloga Lejdi Gage kao Patricije Ređani u hit filmu "Gučijevi" ostala je bez nagrade, a Zlatni globus za najbolju glumicu je umesto nje i Kristin Stjuart sa sobom ponela Nikol Kidman, i to za ulogu u filmu "Being the Ricardos."

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia
Holivudska asocijacija stranih novinara našla se na udari filmskih udruženja zbog nedostatka rasne raznolikosti, ali i korupcije unutar same organizacije, zbog čega nijedna poznata ličnost nije pristala da se pojavi na dodeli.
 
Nakon pisanja „Los Angeles Timesa“, otkriveno je da HFPA već dvadeset godina nije dobila nijednog novog “crnog člana”, nakon čega je ovo udruženje objavilo da su uveli niz reformi kako bi poboljšali reprezentantivnost i pokušali da smire polemiku. U tome nisu uspeli.
 
Nagrade su, ipak, dodeljene, a dodeljivale su ih različite neprofitne organizacije, koje su dobile priliku da prikažu svoj rad.
 
Najboljim glumcem proglašen je Oh Yeong-su iz serije "Squid Game", dok je Kejt Vinslet dobila nagradu za najbolju glumicu u seriji "Mer iz Istauna."
 
I Bili Ajliš je dobila Zlatni globus, za najbolju originalnu pesmu u filmu, za numeru "No Time To Die", koju je sa bratom Fineasom napisala za film "Nema vremena za umiranje", poslednji u nizu filmova o Džejmsu Bondu.
 
Pravo iznenađenje, međutim, usledilo je kada su se dodeljivale nagrade za najbolju glumicu u filmskom ostvarenju. Među favoritima su bile Lejdi Gaga, i to zbog svoje uloge u flmu "Gučijevi", koja govori o udovici ubijenog Mauricija Gučija, ali i Kristin Stjuart, i to za svoju ulogu Princeze Dajane u filmu "Spencer". Glumica i pevačica, međutim, ostale su bez nagrade, a umesto njih je Zlatni globus dobila Nikol Kidman, i to za svoju ulogu u filmu "Being the Ricardos".
 
Fanovi Lejdi Gage i Kristin Stjuart su besni, jer smatraju da je neka od njih dve trebala da uzme nagradu. Novinari i kritičari, s druge strane, navode da je ceremonija dodele Zlatnih globusa pokazala da poštuje kvalitet i mimo hajpova i trenutno popularnih ličnosti i ostvarenja. Nikol Kidman je najzaslužnija da dobije ovu nagradu, navode oni.
 
Na listi dobitnika se, pored navedenih imena, našao i glumac Džeremi Strong, i to za svoju ulogu u megapopularnoj HBO seriji "Succession". Strong je nagradu uzeo umesto favorita, Omara Sija, koji glumi u takođe megapopularnoj Netfliksovoj seriji "Lupin". Serija "Succession" je takođe dobila nagradu za najbolju televizijsku dramu. Glumica Sarah Snuk takođe je dobila Zlatni globus za najbolju sporednu žensku ulogu u seriji, i to takođe za svoju ulogu u "Succession".
 
Zlatni globus za najbolju mjuzikl dobio je film "West Side Story". Zlatni globus je takođe dobio i film "Dune" ili "Dina".
nova.rs/OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: