Kako se Bred Pit spasio od Sajentološke crkve

Zabava - Ponedeljak 21.09.2020 - 12:28

Pre nego što je postao megazvezda Bred Pit je tri godine "koketirao" sa sajentologijom, a s tom kontroverznom verom upoznala ga je početkom '90-ih njegova tadašnja devojka, glumica Džulijet Luis. Njegova veza s crkvom prekinuta je naprasno, u isto vreme kad je raskinuo s Luis.

"Pokušali su da ga vrate, ali on nikada nije nastavio sa sajentologijom”
Pitovoj vezi sa sajentologijom presudio je “proces pročišćavanja” koji je prolazio u Portland Celebrity Center-u. O tom vremenu progovorio je Pitov bivši crkveni nadzornik, Majkl Melen, koji je u crkvi proveo 40 godina da bi je konačno 2014. napustio i potom napisao knjigu “Brainwashed” (Isprani mozak) o svom vremenu provedenom u njoj.
 
“Bio sam školovan za nadzornika kursa, pa sam poslat na trening u Celebrity Center Portland. Dok sam bio tamo, upoznao sam ćerku tinejdžerku izvršnog direktora sajentološke crkve sa sedištem u Portlandu. Jedna od stvari koje mi je rekla bila je da je Bred Pit, koji je u to vreme izlazio sa sajentološkinjom Džilijetom Luis, provodio pročišćavanje u Celebrity Center Portlandu”, kaže Melen, koji je kasnije i sam imao susret s Pitom.
 
Prema sajentološkim zapisima, Pit je završio neke terapije u julu 1991. i specijalni kurs za “ljudsku procenu” u maju 1993. godine. Ipak, sam proces inicijacije obuhvatao je i neobične seanse na kojima bi nadzornici urlali i vređali potencijalne članove. Melen tvrdi da je na njima nemilosrdno urlao na Pita koji se toliko naljutio da je otišao i nikad se više nije vratio u okrilje crkve. Crkva je ponovo pokušala da ga regrutuje nakon što ju je 1993. napustio, ali on je odbio sve njihove pokušaje.
 
“Izgleda da je zaključio da mu je bilo dosta. Pokušali su da ga vrate, ali on nikada nije nastavio sa sajentologijom”, rekao je Melen.
 
Pit je 1993. rekao zauvek zbogom sajentologiji, ali i glumici Džilijet Luis, koja je još članica te kontroverzne crkve, baš poput njenih slavnih kolega Džona Travolte i Toma Kruza.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: