Klavijaturista Aleksandar Banjac iznenada preminuo u svom studiju

Zabava - Sreda 28.04.2021 - 12:23

Naš poznati klavijaturista, kompozitor i aranžer, Aleksandar Banjac (45) iznenada je umro u svom studiju.

"Samo ga je preseklo" FOTO: G: Mitić/OK Radio
Kako saznajemo, juče je otišao u studio da svira i iznenada je preminuo. Aleksandra su pronašli na podu u studiju, niko nije bio sa njim.
 
- Samo ga je preseklo - kaže za "Novosti" izvor blizak kompozitoru.
 
Aleksandar Banjac je rođen 22. decembra 1976. godine u Ćupriji. Veliki talenat i interesovanje za klavijature je iskazao u osnovnoj školi. Srednju muzičku školu "Isidor Bajić" završio je u Novom Sadu, a potom je upisao Akademiju umetnosti, muzički odsek Kompozicije u klasi Milana Mihajlovića i Slavka Šuklara.
 
Bio je član "Vojvođanskog omladinskog orkestra" kao i "Big Band-a RTV Novi Sad". Sarađivao je sa Majkl Kerstingom iz nemačke kao i sa mađarskim bluz gitaristom Laslo Atilom.
 
U prvoj polovini ’90-ih član sastava "Revir", potom od 1996. klavijaturista veoma uspešnog novosadskog fank/r&b benda "Colibri" sa kojim je obišao celu zemlju. Poslednjih nekoliko godina stalni je član grupe Tanje Jovićević - "Oktobar 1864". Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na preko 40 albuma pop muzike (Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J.Kurtović…). Muzička izdanja na kojima je imao zapaženo učešće bilo kao instrumentalista ili kompozitor/aranžer su: Partenon / Revir – nezavisno izdanje (1994), Kasandrin Glas – Metropolis (1996), II / Revir – PGP (1997), Balkanopolis – nezavisno izdanje (1999), Akos - Gemany (2000), Aleksandar Dujin / Smooth – Radio 021 (2000).
 
Zdravku Čoliću se pridružio 2007, na trećem koncertu na beogradskoj "Marakani". Od ostalih saradnji izdvajaju se one sa Dinom Dvornikom, Vladom Georgievim, Aleksandrom Radović, Jelenom Tomašević...
 
- R.I.P. Aleksandar Banjac... Pa kako bez ikakve najave i pozdrava Baki??? Boli ova vijest Baki i guši... Gospod nek se smiluje tvojoj duši... Sviraj klavir, sviraj bas, gdje god to sada bilo, sviraj...putuj Baki... Počivaj u miru Baki... - napisao je na tviteru Vlado Georgijev.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: