Klepton: "Neću da sviram tamo gde od publike zahtevaju kovid potvrde"

Zabava - Petak 23.07.2021 - 13:32

Jedan od najpoznatijih gitarista na svetu imao je lošu reakciju na vakcinu, nakon čega je odlučio da neće podržavati mere prema kojima svi posetioci koncerata moraju da prilože potvrde o vakcinaciji.

FOTO: Julian Broad FOTO: Julian Broad
Slavni muzičar Erik Klepton najavio je kako neće svirati na koncertima koji od posetilaca zahtevaju kovid propusnice, odnosno, potvrde o vakcini.
 
Kao razlog naveo je svoje iskustvo s užasnim nuspojavama vakcina kao i tvrdnje da su vakcine sigurne nazvao propagandom. Sve je to izložio u pismu italijanskom arhitekti Robinu Monotiju Graciediju, koji je takođe javno ustao protiv vakcina i s Kleptonovom dozvolom pismo i objavio.
 
"Nakon prve doze AstraZeneka vakcine imao sam jake nuspojave koje su trajale deset dana. Nakon što sam se oporavio, rečeno mi je da do druge doze mora proći još 12 nedelja. Ipak sam drugu dozu primio nakon samo šest nedelja, a reakcija je ponovno bila katastrofalna. Trnule su mi ruke i noge, a gotovo dve nedelje bio sam potpuno bespomoćan i bojao sam se da nikada više neću moći da sviram. Inače patim od periferne neuropatije i nisam ni trebao da priđem toj igli, ali propaganda me uverila da je vakcina sigurna za sve... ", napisao je gitarista koji navodi kolegu muzičara Vana Morisona kao osobu koja mu je otvorila oči o vakcini. Svoju odluku da neće svirati na koncertima koji zahtevaju potvrde o vakcinaciji Klepton je objavio nakon što je britanski premijer Boris Džonson najavio kako će od septembra svi posetioci koncerata i noćnih klubova morati da pokažu potvrdu o vakcinaciji.
 
"Nakon te objave osećao sam se obvezanim da kažem da neću nastupati ni na jednom mestu gde se diskriminiše publika", zaključio je Klepton.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: