Klint Istvud tužio kompanije zbog zloupotrebe imena i lika

Zabava - Četvrtak 23.07.2020 - 12:30

Slavni holivudski filmski glumac i režiser Klint Istvud podneo je tužbe protiv većeg broja američkih kompanija koje prodaju dodatke ishrani sa kanabidiolom jer su zloupotrebile njegovo ime i lik u cilju reklamiranja proizvoda u čijem promovisanju on nikada ne bi pristao da učestvuje.

Traži milione za odštetu FOTO: Getty Images Traži milione za odštetu FOTO: Getty Images
Kanabidiol je hemijska supstanca koja se dobija iz marihuane, a često se prodaje kao dodatak ishrani ili je sastojak u kremama i lekovitim mastima.
 
U dve tužbe podnete federalnom sudu u Los Anđelesu između ostalog se navodi da kompanije o kojima je reč stoje iza objavljivanja članaka u kojima se lažno tvrdi da 90-godišnji Istvud napušta filmsku industriju da bi se usredsredio na poslove povezane sa kanabidiolom.
 
Takođe se navodi da Istvud ni na koji način ne učestvuje u proizvodnji, prodaji ili promovisanju kanabidiola, a na ime odštete on od skoro 20 malih kompanija iz više američkih država ukupno traži milione dolara.
 
Tužbama je obuhvaćeno još 60 pravnih lica čiji identitet još nije objavljen.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: