Lego dobio spor protiv Nemaca, polaže pravo na dizajn kocki

Zabava - Četvrtak 25.03.2021 - 13:14

Danski proizvođač igračaka Lego dobio je spor pred drugim najvišim evropskim sudom vezan za obezbeđenje isključivih prava na dizajn njegovih šarenih plastičnih kocki za slaganje, popularnih među milionima dece širom sveta.

Nemci mogu samo da se žale FOTO: Shutterstock Nemci mogu samo da se žale FOTO: Shutterstock
Opšti sud sa sedištem u Luksemburgu odbacio je rešenje Zavoda za intelektualnu svojinu Evropske unije (EUIPO) iz 2019. godine, koji je stao na stranu nemačkog proizvođača igračaka i hardvera Delta Sport Handelskontora, koji je tražio da se Lego dizajn kocki proglasi nevažećim, prenosi Rojters.
 
Danska firma je to rešenje osporila na sudu, koji je sada objavio da se ne slaže sa ocenom evropske agencije za zaštitu žigova.
 
"EUIPO je pogrešio proglasivši nevažećim dizajn Lego kocki za komplet igračaka za konstruisanje. EUIPO nije ispitao relevantnost zahteva o izuzetku na koji se oslanja Lego i nije uzeo u obzir sve karakteristike izgleda kocke", saopštile su sudije.
 
Na odluku suda se može uložiti žalba Sudu pravde EU, najvišoj sudskoj instanci u Evropi, napominje britanska agencija.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: