Lične stvari Ejmi Vajnhaus idu na aukciju: Cene od 50 do 20 hiljada dolara

Zabava - Sreda 13.10.2021 - 13:17

Gotovo 800 stvari pokojne Ejmi Vajnhaus, uključujući kratku haljinu koju je nosila na poslednjem koncertu, biće ponuđeno na prodaju na aukciji.

FOTO: EPA FOTO: EPA
Očekuje se da će zeleno-crna haljina i Moschino torbica u obliku srca, s kojima je dobitnica Gremija često bila fotografisana, dostići cenu od 15.000 do 20.000 dolara svaka.
 
„Njeni roditelji odlučili su da je pravo vreme da prodaju njene lične i profesionalne predmete“, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor Julien’s Auctions.
 
Pevačica je umrla od trovanja alkoholom, kada je imala 27 godina u julu 2011. godine, a poslednji koncert imala je u Beogradu mesec dana ranije.
 
„Za njih je to bilo vrlo emotivno pitanje da se odreknu stvari svoje ćerke“, rekao je Nolan i dodao da ipak znaju da će ti predmeti ići obožavateljima i kolekcionarima, kao i muzejima i ulagačima širom sveta koji će ih i dalje ceniti, uživati, izlagati ih.
 
„Porodica želi da obezbedi da svi njeni obožavatelji imaju priliku da kupe nešto“, rekao je Nolan, koji je dve godine radio na pripremi prodaje.
 
Većina haljina slavne pevačice ima nižu početnu cenu – od 2.000 do 4.000 dolara, a početna cena za pojaseve, parfeme, cipele, papuče, gitare i komplete bubnjeva počinje već od 50 do 100 dolara.
 
Vajnhaus je postala prepoznatljiva u celom svetu sa svojom muzikom prožetom džezom, te jedinstvenim izgledom i ponašanjem koje je privlačilo medije. Objavila je dva studijska albuma, „Frank“ i „Back to Black“, a često je govorila o svojoj borbi protiv ovisnosti o alkoholu i drogama.
 
Deo prihoda ići će za potrebe fondacije Ejmi Vajnhaus, koja ima cilj da „podstakne decu i mlade da izgrade samopoštovanje i otpornost kako bi mogli da se razvijaju“. Aukcija će se održati na Beverli Hilsu od 6. do 7. novembra, a kupci će moći da se nadmeću i uživo i putem interneta.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: